Nudlové smaženky se salátem v jogurtovém dresinku


Netušíte, jak dobré jsou nudlové smaženky! Voňavé po másle a se svěžím salátkem mohou být dobrým vegetariánským jídlem. Ovšem trváte-li na masové verzi, doporučujeme přidat do nudlí nebo salátku vypečený špek, který v kombinaci s jogurtovým dresinkem chutná výtečně.
4−6 porcí
Smaženky
500 g polévkových nudlí
4 vejce
strouhanka na obalení
máslo na pečeníjako doplněk – tatarská omáčka nebo brusinky a zeleninový salát
Uvařené a scezené nudle vložíme na vymaštěný plech máslem ve vrstvě vysoké asi dva centimetry a necháme ztuhnout (můžeme připravit i den předem). Z nudlové hmoty nakrájíme čtverce asi 8 × 8 cm, obalíme je v rozkvedlaném vejci a poté ve strouhance.
Smažíme je z obou stran dorůžova na másle, podáváme se salátem listovým, z červené řepy, zelným atp.
Salát
1 listový salát
zakysaná smetana nebo bílý jogurt
vinný ocet bílý
cukr
mletý pepř
sůlmožné doplnit 50 g špeku
Smetanu nebo jogurt ochutíme octem, cukrem, pepřem a solí, abychom získali pikantní navinulý dresink.
Máme-li chuť, vypečeme na malé kostičky nakrájenou smetanu a přidáme do salátu nebo slaninkou salát posypeme.
Ohodnoťte tento recept: