Ryby a mořské plody

Špíz z kapra balený v alobalu s plněnou bramborou, šunkou a sýrem

Pro napichování na špíz doporučujeme z kaprovitých ryb kapra šupináče nebo amura. A důvod? Mají tenčí a křehčí kůži a snadněji se propíchnou. Kapr lisec má kůži tuhou a práce by s ním nebyla tak snadná.

4 porce

špíz

600 g očištěného filetu z kapra šupináče
2 cibule
100 g špeku
1 zelená paprika
8 cherry rajčátek
snítka šalvěje
olivový olej nebo máslo

Filet (bez šupin) nakrájíme na větší kostky, cibuli na čtvrtky, špek a papriku na silnější plátky a střídavě napichujeme na špízy nebo špejle, prokládáme rajčátky. Každý špíz vložíme na alobal, přidáme lístky šalvěje a zakápneme olejem nebo přidáme kousek másla. Dobře zabalíme, vložíme do rozehřátého grilu nebo trouby a pečeme asi 15 minut.

plněné brambory

4 velké brambory uvařené ve slupce
80 g olomouckých syrečků
40 g másla
100 g šunky

Najemno nakrájené syrečky rozmačkáme se změklým máslem a vmícháme kostičky šunky. Vypichovačem na jádřince vytvoříme v bramborách tunýlky a naplníme směsí, zabalíme do alobalu, osolíme, opepříme a pečeme 15 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl