Ryby a mořské plody

Špíz z kapra s fenyklovým salátem

Fantastický rybí pokrm bez kostí, vonící po parmské šunce a šalvěji. Svěží příloha v podobě fenyklu s citrusovým dresinkem kaprovi víc než zalichotí. Úžasné jídlo.

4 porce

600 g filetu z kapra
1 pórek
8 plátků parmské šunky
snítka čerstvé šalvěje
panenský olivový olej
mletý pepř
sůl

Umytý pór podélně rozkrojíme a rozdělíme na jednotlivé listy, vložíme je na mírně rozehřátý gril a necháme je změknout, poté zchladnout.

Z filetu kapra nakrájíme kostky, které opepříme, osolíme, pokapeme olejem.

Ke každému kousku ryby přiložíme lístek šalvěje, zabalíme do plátku parmské šunky a napícháme na špíz. Pečeme na grilu z obou stran, až je maso hotové.

Salát

2 fenykly
2 pomeranče
1 citrón
1 lžička anýzu
5 kuliček kardamomu
olivový olej
sůl

Fenykl nakrájíme na tenké nudličky, v míse osolíme a rukama dobře promačkáme.

Do pánve vymačkáme šťávu z pomerančů a citrónu, přidáme anýz, kardamom, svaříme, odstavíme a necháme prochladnout. Poté scedíme, smícháme s olivovým olejem, následně s fenyklem.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl