Špíz z kapra s fenyklovým salátem


Fantastický rybí pokrm bez kostí, vonící po parmské šunce a šalvěji. Svěží příloha v podobě fenyklu s citrusovým dresinkem kaprovi víc než zalichotí. Úžasné jídlo.
4 porce
600 g filetu z kapra
1 pórek
8 plátků parmské šunky
snítka čerstvé šalvěje
panenský olivový olej
mletý pepř
sůl
Umytý pór podélně rozkrojíme a rozdělíme na jednotlivé listy, vložíme je na mírně rozehřátý gril a necháme je změknout, poté zchladnout.
Z filetu kapra nakrájíme kostky, které opepříme, osolíme, pokapeme olejem.
Ke každému kousku ryby přiložíme lístek šalvěje, zabalíme do plátku parmské šunky a napícháme na špíz. Pečeme na grilu z obou stran, až je maso hotové.
Salát
2 fenykly
2 pomeranče
1 citrón
1 lžička anýzu
5 kuliček kardamomu
olivový olej
sůl
Fenykl nakrájíme na tenké nudličky, v míse osolíme a rukama dobře promačkáme.
Do pánve vymačkáme šťávu z pomerančů a citrónu, přidáme anýz, kardamom, svaříme, odstavíme a necháme prochladnout. Poté scedíme, smícháme s olivovým olejem, následně s fenyklem.
Ohodnoťte tento recept: