Špagety YesNeYes


Špagety nebo jiné těstoviny jsou víc než vděčnou surovinou pro výrobu výtečných jídel nejen pro děti. Recept vychází z italské klasiky, která je doplněná o opečenou tresku. Vodu na špagety postavíme v okamžiku, kdy začneme připravovat omáčku. Těstoviny vaříme podle popisu na výrobku a ihned, jakmile je scedíme, smícháme je s omáčkou. Tak zaručíme tu nejlepší kvalitu pokrmu.
4 porce
1 červená cibule
1 řapík řapíkatého celeru
1 mrkev
400 g drcených rajčat z konzervy
pár lístků čerstvé bazalky
250 g suchých těstovin
sůl
panenský olivový olej
400 g filetů z tresky
čerstvě strouhaný parmazán
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou nebo najemno nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, osmahneme, přidáme rajčata a podusíme. Na závěr dochutíme solí, přidáme bazalku a smícháme s právě uvařenými špagetami.
Před dokončením omáčky a vaření špaget opečeme na troše olivového oleje filety tresky, po 2−3 minutách porce opatrně otočíme a dopečeme.
Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Ohodnoťte tento recept: