Žandovský chléb s králičím stehnem, hroznovým vínem a hořčičným semínkem
4 porce
4 plátky žandovského chleba
2 králičí stehna
15 g česneku
2 g šalvěje
50 g cibule
100 ml suchého bílého vína
voda
50 g sádla
sůl100 g tmavého hroznového vína
20 g hořčičného semínka
50 ml octa
10 g cukru
sůl
Do hrnce vlijeme bílé víno, přidáme nakrájený česnek, cibuli, šalvěj a králičí stehna. Dolijeme vodou do poloviny výšky stehen a vaříme doměkka. Poté stehna vyjmeme, zbavíme kostí a maso roztrháme, vložíme zpět do rozvaru vína a zeleniny. Tekutinu svaříme, přidáme sádlo a dochutíme solí. Směs necháme vychladnout a můžeme servírovat na chléb spolu s marinovaným hroznovým vínem a hořčičným semínkem (viz dále). Také můžeme maso v zavařovací sklenici zalít sádlem a zavařit.
Ocet s cukrem a vodou přivedeme k varu. Do nálevu vložíme hroznové víno, odstavíme a necháme marinovat. Hořčičné semínko svaříme 4x ve vodě (vodu vždy po provaření vyměníme).
Takto připravené hořčičné semínko přidáme do octového nálevu k hroznovému vínu.
Na krajíc chleba naneseme maso z králíka a doplníme hroznovým vínem a hořčičným semínkem.
Ohodnoťte tento recept: