Mléčná panna cotta s karamelizovanými kukuřičnými vločkami a borůvkami
4 porce
100 g kukuřičných vloček
400 ml plnotučného mléka
4 plátky želatiny, voda na nabobtnání
10 g medu
karamelizované kukuřičné vločky
30 g kukuřičných vloček
20 g cukru80 g borůvkové marmelády
50 g borůvek
Kukuřičné vločky namočíme do mléka a rozmixujeme tyčovým mixérem. Mléko vložíme do lednice a necháme přes noc odstát. Druhý den mléko přecedíme. Želatinu vložíme do vlažné vody a necháme nabobtnat.
Scezené mléko dochutíme medem a přivedeme k varu. Poté stáhneme z plamene a vložíme do něj nabobtnalou plátkovou želatinu (bez vody), promícháme metličkou, až se želatina rozpustí, nalijeme směs do formy nebo mističek, necháme ztuhnout a vychladíme.
Cukr v kastrůlku rozpustíme na světlý karamel a obalíme v něm kukuřičné vločky. Necháme vychladnout.
Ztuhlou mléčnou panna cottu ozdobíme marmeládou, borůvkami a karamelizovanými kukuřičnými vločkami.
Ohodnoťte tento recept: