Moučníky a cukroví

Mléčná panna cotta s karamelizovanými kukuřičnými vločkami a borůvkami

4 porce

100 g kukuřičných vloček
400 ml plnotučného mléka
4 plátky želatiny, voda na nabobtnání
10 g medu

karamelizované kukuřičné vločky

30 g kukuřičných vloček
20 g cukru

80 g borůvkové marmelády
50 g borůvek

Kukuřičné vločky namočíme do mléka a rozmixujeme tyčovým mixérem. Mléko vložíme do lednice a necháme přes noc odstát. Druhý den mléko přecedíme. Želatinu vložíme do vlažné vody a necháme nabobtnat.

Scezené mléko dochutíme medem a přivedeme k varu. Poté stáhneme z plamene a vložíme do něj nabobtnalou plátkovou želatinu (bez vody), promícháme metličkou, až se želatina rozpustí, nalijeme směs do formy nebo mističek, necháme ztuhnout a vychladíme.

Cukr v kastrůlku rozpustíme na světlý karamel a obalíme v něm kukuřičné vločky. Necháme vychladnout.

Ztuhlou mléčnou panna cottu ozdobíme marmeládou, borůvkami a karamelizovanými kukuřičnými vločkami.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl