Chili con carne
Mexická specialita, velmi chutná a pikantní, není zdaleka na tisíce mil vzdálená. Veškeré suroviny jsou zde snadno k mání a nejsou finančně náročné.
4 porce
chili con carne
40 ml olivového oleje
450 g hrubě umletého hovězího zadního
1 ks středně velké cibule
5 stroužků česneku
450 g drcených rajčat
450 g konzervovaných červených fazolí
třtinový cukr
kmín
chilli
pepř
sůl
1. Cibuli nakrájíme najemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme.
2. Směs doplníme rajčaty i se šťávou, dochutíme cukrem, solí a chilli, 10 minut podusíme a přimícháme scezené fazole.
rýže
240 g rýže parboiled
30 ml olivového oleje
360 ml vody
sůl
1 limetka
1 svazek koriandru
1 avokádo
1. Propláchnutou rýži orestujeme na oleji, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec s rýží vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou asi 20 minut při 180 °C.
2. Po vyjmutí z trouby necháme rýži „vydechnout“, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme nasekaný koriandr, lehce promícháme.
Porci masové směsi s rýží ozdobíme proužky avokáda.
Ohodnoťte tento recept: