Mexická specialita, velmi chutná a pikantní, není zdaleka na tisíce mil vzdálená. Veškeré suroviny jsou zde snadno k mání a nejsou finančně náročné.

4 porce

chili con carne

40 ml olivového oleje
450 g hrubě umletého hovězího zadního
1 ks středně velké cibule
5 stroužků česneku
450 g drcených rajčat
450 g konzervovaných červených fazolí
třtinový cukr
kmín
chilli
pepř
sůl

1. Cibuli nakrájíme najemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme.

2. Směs doplníme rajčaty i se šťávou, dochutíme cukrem, solí a chilli, 10 minut podusíme a přimícháme scezené fazole.

rýže

240 g rýže parboiled
30 ml olivového oleje
360 ml vody
sůl
1 limetka
1 svazek koriandru
1 avokádo

1. Propláchnutou rýži orestujeme na oleji, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec s rýží vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou asi 20 minut při 180 °C.

2. Po vyjmutí z trouby necháme rýži „vydechnout“, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme nasekaný koriandr, lehce promícháme.

Porci masové směsi s rýží ozdobíme proužky avokáda.

Ohodnoťte tento recept: 

90 hlasů

Další recepty Celý díl