Moučníky a cukroví

Maková roláda s limetkou a malinami

5 vajec
120 g krupicového cukru
120 g hladké mouky
40 g mletého máku
40 g oleje
1 g soli

krém

250 g mascarpone
300 g 33% smetany
25 g vanilkového cukru
1 limetka

na dokončení

300 g čerstvých malin
sušená chrpa

Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme a během šlehání přisypáváme cukr. Poté už ručně hbitě a rázně vmícháme žloutky a ostatní suché ingredience – mouku, mák, sůl. Na závěr vmícháme olej.

Těsto vlijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 240 °C 7−8 minut.

Po vyjmutí z trouby necháme korpus zchladnout. Přikryjeme ho pečicím papírem, obrátíme, sejmeme papír, na kterém se pekl, a opět na něj korpus položíme. (Pečicí papír, na němž se piškot pekl, je tvárný a pomůže nám při rolování.)

Piškotový korpus máme tedy na pečicím papíru přesně tak, jak se pekl v troubě. Paletou rozetřeme krém, poklademe maliny a zarolujeme. Trochu krému a malin si ponecháme stranou na dozdobení zarolované rolády. Na závěr posypeme sušenými kvítky.

Ohodnoťte tento recept: 

77 hlasů

Další recepty Celý díl