Maková roláda s limetkou a malinami


5 vajec
120 g krupicového cukru
120 g hladké mouky
40 g mletého máku
40 g oleje
1 g soli
krém
250 g mascarpone
300 g 33% smetany
25 g vanilkového cukru
1 limetka
na dokončení
300 g čerstvých malin
sušená chrpa
Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme a během šlehání přisypáváme cukr. Poté už ručně hbitě a rázně vmícháme žloutky a ostatní suché ingredience – mouku, mák, sůl. Na závěr vmícháme olej.
Těsto vlijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 240 °C 7−8 minut.
Po vyjmutí z trouby necháme korpus zchladnout. Přikryjeme ho pečicím papírem, obrátíme, sejmeme papír, na kterém se pekl, a opět na něj korpus položíme. (Pečicí papír, na němž se piškot pekl, je tvárný a pomůže nám při rolování.)
Piškotový korpus máme tedy na pečicím papíru přesně tak, jak se pekl v troubě. Paletou rozetřeme krém, poklademe maliny a zarolujeme. Trochu krému a malin si ponecháme stranou na dozdobení zarolované rolády. Na závěr posypeme sušenými kvítky.
Ohodnoťte tento recept: