Maso
Rolky z vepřového bůčku plněné chřestem


4 porce
8 tenkých plátků bůčku bez kůže
1 snítka tymiánu
1 snítka rozmarýnu
1 snítka plocholisté petrželky
4 stroužky česneku
½ lžičky drceného fenyklu
½ lžičky drceného anýzu
30 ml oleje
sůl
200 g bílého chřestu
100 ml bílého vína
40 g másla na zjemnění šťávy
Bylinky, česnek, koření, olej a sůl společně rozmixujeme nebo rozdrtíme v hmoždíři. Hotovou směs smícháme s plátky bůčku a necháme odležet (alespoň hodinu či přes noc).
Do každého plátku zabalíme stonky očištěného chřestu. Přendáme do pekáčku, rolky svrchu ještě osolíme. Zalijeme vínem a vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 10−15 minut.
Po upečení rolky vyjmeme (uchováme v teple), šťávu zredukujeme, zjemníme máslem a při podávání rolky šťávou přeléváme.
Ohodnoťte tento recept:
12 hlasů