Bůček pěti vůní s dušenou jasmínovou rýží
4–6 porcí
800 g vepřového bůčku
15 g směsi koření
(drcený badyán, hřebíček, fenykl, mletý zázvor a skořice)
40 g čerstvého zázvoru
25 g česneku
1 jarní cibulka
sůl
mletý pepř
50 ml sójové omáčky
5 g bramborového nebo kukuřičného škrobu
15 ml medu
vývar podle potřeby
dušená rýže
2 hrnky jasmínové rýže
3 hrnky vody
3 plátky čerstvého zázvoru
sůl
na podávání
50 g jarní cibulky
5 g sezamových semínek
5 g chilli papriček
Bůček nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Měkký bůček osušíme a na pánvi nasucho opečeme ze všech stran dozlatova. Z pánve jej vyjmeme a ve výpeku opečeme nakrájený zázvor, česnek a jarní cibulku dosklovata.
Přidáme směs pěti koření (koření nejprve nadrtíme a promícháme), ochutíme sójovou omáčkou promíchanou s medem a škrobem. Podle potřeby podlijeme vývarem z masa. Dochutíme solí a pepřem. Do směsi vložíme bůček a provaříme.
Jasmínovou rýži uvaříme v osolené vodě s plátky zázvoru.
Maso servírujeme s rýží, zdobíme jarní cibulkou, sezamovým semínkem a chilli papričkou.
Ohodnoťte tento recept: