Roláda z vepřového bůčku s pečenými žampiony, cherry rajčaty a špenátem


4–6 porcí
800 g vepřového bůčku s kůží
10 g rozmarýnu
10 g tymiánu
2,5 g fenyklového semínka
40 g česneku
1 citron
250 g žampionů
250 g cherry rajčat
125 g mladého špenátu
25 ml rostlinného oleje
sůl
mletý pepř
Pokud máme možnost, bůček si předpřipravíme den předem, aby chutě prostoupily masem a druhý den pak pečeme.
Bůček rozkrojíme a nařežeme tak, aby nám vznikl plát a důkladně potřeme nasekanými bylinkami, fenyklovým (nejlépe nasucho opraženým) semínkem, nasekaným česnekem (lžičku česneku ponecháme stranou, použijeme později se žampiony) a kůrou z citronu. Osolíme a opepříme. Vše do masa dobře vpracujeme.
Bůček zavineme a svážeme potravinářským provázkem. Pokud máme možnost, necháme jej odležet v lednici do druhého dne.
Troubu předehřejeme na 250 °C a při této teplotě zapečeme po dobu 25 minut, poté stáhneme na 140 °C a pečeme 2−3 hodiny. Před dokončením přidáme připravené žampiony s rajčátky.
Žampiony a rajčátka nakrájíme na půl, promícháme se sekaným rozmarýnem, výpekem z masa, trochou oleje, solí a mletého pepře, a vložíme zpět k masu. Pečeme ještě 10−12 minut.
Po upečení odstraníme provázek a z rolády nakrájíme plátky. Těsně před servírováním promícháme žampiony s rajčátky se špenátem.
Ohodnoťte tento recept: