Jalebi
těsto
110 g hladké mouky
10 g kukuřičného škrobu
1 g jedlé sody
1 g mletého kardamomu
1 g kurkumy
1 g soli
130 g mléka
30 g plnotučného jogurtu
sirup
300 g krupicového cukru
150 g vody
5 tobolek kardamomu
15 pestíků šafránu
30 g citronové šťávy
na dokončení
1 l oleje na smažení
40 g sekaných pistácií
Z ingrediencí na těsto smícháme v míse nejprve všechny sypké ingredience, poté přidáme mléko a jogurt a vymícháme hladké těsto. Poté přelijeme do „squeezeru“ – plastové lahvičky se stříkací násadou, můžeme však použít i malou pet lahev s ústenkou, která nám poslouží stejně dobře. Těsto necháme 10 minut odpočinout.
Z ingrediencí na sirup připravíme rozvar – veškeré suroviny 2−3 minuty povaříme.
V hlubší pánvi rozpálíme hojně oleje (2−3 cm) a z lahvičky do něj stříkáme spirálky (začínáme vždy od středu), které smažíme dozlatova z obou stran. Odkládáme na savý papír a ještě teplé je máčíme v horkém sirupu a sypeme nasekanými pistáciovými oříšky.
Ohodnoťte tento recept: