Moučníky a cukroví

Broskvové koláčky se skořicí a ricottou

Šťavnaté a k neustálému ujídání vyzývající jsou roztomilé malé koláčky, které snadno zabalíme do krabičky i na výlet do přírody. V sezoně broskví a nektarinek můžeme použít samozřejmě čerstvé ovoce, které je dobré po nakrájení krátce marinovat v Martini bianco. Nám se na natáčení, bohužel, nikde nepodařilo sehnat nektarinky ani broskvičky, použili jsme tedy kompotované broskve a koláčky byly jedna velká dobrota.

12−14 ks

500 g listového těsta
hladká mouka na vyválení
2 žloutky
400 g kompotovaných broskví
(nebo vypeckovaných čerstvých nektarinek nebo broskví + Martini bianco)
200 g ricotty
100 g krystalového cukru
mletá skořice

Rozválené listové těsto vyválíme a nakrájíme na stejné obdélníky o velikosti asi 7 × 12 cm, potřeme rozmíchaným žloutkem, poklademe na tenké plátky nakrájenými broskvemi, poklademe ricottou, zlehka posypeme krystalovým cukrem a skořicí. Pečeme při 200 °C dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl