Ryby a mořské plody

Lososový pstruh s omáčkou z cideru a květákový kuskus

4 porce

600−800 g filetu z lososového pstruha
10 ml oleje
40 g másla
snítka tymiánu
sůl

květákový kuskus

400 g květáku
50 g másla
voda
40 g rozinek
snítka petrželky
sůl

máslová omáčka z cideru

100 g cibule
10 ml oleje
0,5 l cideru
200 g másla
sůl

na podávání

½ jablka

Z očistěného, šupin zbaveného filetu připravíme jednotlivé porce. Kůži můžeme nakrojit a rybu osolíme.

Na pánvi rozehřejeme olej se snítkou tymiánu a opečeme rybu nejprve kůží dolů, poté obrátíme, přidáme máslo a během dopékání přeléváme přes jednotlivé porce.

Syrový květák nastrouháme na jemném struhadle a uvaříme v máslové emulzi (máslo s přiměřeným množstvím vody, aby byl květák zalitý), přidáme rozinky, vydusíme do husté konzistence, dochutíme solí a nasekanou petrželkou.

Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli a zalijeme ciderem. Tekutinu zredukujeme na polovinu a pomocí tyčového mixéru vešleháme nakrájené máslo. Dochutíme solí a můžeme přecedit přes jemný cedník.

Servírujeme: Do talíře nalijeme omáčku, pomocí lžíce vytvarujeme noky z květákového kuskusu a poté vložíme rybu a doplníme tenkými plátky jablka.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl