Zeleninový krém s toustem, uzeným lososem a lanýžovým olejem


6 porcí
200 g cukety
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
1 cibule
4 stroužky česneku
60 g másla
muškátový oříšek
snítka tymiánu
1,5 litru vody
100 ml 33% smetany
6 plátků bagety
10 g másla na opečení
100 g uzeného lososa
lanýžový olej
sůl
mletý pepř
Zeleninu nakrájíme na kostky a česnek nasekáme. V hrnci rozpálíme máslo a vložíme veškerou zeleninu a nadrhnutý tymián. Orestujeme dosklovata a zalijeme vodou. Uvaříme doměkka a rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a muškátovým oříškem.
Plátky bagety opečeme na másle z obou stran, když otočíme, navršíme na každý kousek bagety parmazán a navrch ještě proužek uzeného lososa.
Do talíře nalijeme polévku, do středu vložíme bagetu, ještě zakápneme lanýžovým olejem a maličko opepříme.
Ohodnoťte tento recept: