Krůtí prso s pečeným salátem a ředkvičkovým pestem


10 porcí
1,5 kg krůtích prsou
5 ks listového salátu (baby gem)
2 svazky ředkviček i s natí
100 ml rostlinného oleje
100 ml olivového oleje
80 g parmazánu
30 ml vinného octa
30 g medu
sůl
mletý pepř
smažená cibulka na podávání
Nejprve si připravíme krůtí prso, které očistíme, osolíme a opepříme.
Na rozpálenou pánev nalijeme rostlinný olej a opečeme maso z obou stran do barvy. Poté přidáme máslo a snížíme intenzitu pečení.
Ředkvičky oddělíme od zelené natě. Nať nakrájíme najemno a spolu s olivovým olejem, strouhaným parmazánem, vinným octem, solí a mletým pepřem rozmixujeme pomocí tyčového mixéru dohladka.
Samotné ředkvičky nakrájíme na výseče.
Hlávkový salát omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Ochutíme solí a opečeme na rozpálené pánvi na oleji spolu s ředkvičkami.
Po upečení salát ochutíme ředkvičkovým pestem. Ředkvičky poklademe na vrch salátu a na stranu vyskládáme nakrájené krůtí prso. Můžeme posypat smaženou cibulkou a pokud máme zbytek ředkviček, ozdobíme ještě tenkými plátky či lístky.
Ohodnoťte tento recept: