Ryby a mořské plody

Pečená ryba v másle s citronovou šťávou, karamelizovaná cherry rajčata s červenou cibulí a špenátem

10 porcí

1,3 kg filetu lososa
200 g citronu
150 g másla
90 ml rostlinného oleje
40 ks cherry rajčat
150 g krupicového cukru
150 g červené cibule
50 g česneku
50 ml vinného octa
8 ks nových brambor
sůl
200 g baby špenátu

Rybu očistíme, nakrájíme na porce a osolíme.

Opečeme ji na oleji do barvy nejprve kůží dolů, otočíme, přidáme máslo a zakápneme citronovou šťávou.

Rybu při dopékání ještě přeléváme výpekem s máslem ochuceným citronovou šťávou.

Do pánve vsypeme cukr, necháme lehce zkaramelizovat, vložíme rajčátka, česnek nakrájený na plátky, zakápneme olejem, zastříkneme octem, osolíme, prohodíme a smícháme s uvařenými bramborami. Odstavíme a na závěr vmícháme špenát a ihned podáváme.

Na oleji opečeme na menší kousky nakrájené brambory spolu s měsíčky červené cibule. Opékáme dozlatova, ochutíme solí a mletým pepřem.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl