Různé

Rozpečená bageta s omeletou, šunkou, parmazánem a zeleninou

Je to jedna z nejlepších plněných baget na světě! Vydatná, voňavá a šťavnatá.

4 porce

1 větší bageta
olivový olej
200 g šunky od kosti
4 ředkvičky
¼ salátové okurky
4 hrsti mladého špenátu
8 vajec
mletý pepř
sůl
4 lžíce másla
100 g parmezánu

Do křupava upečenou bagetu rozkrojíme na čtyři díly, každý pak podélně rozkrojíme, ale zcela nedokrojíme. Bageta se bude rozevírat jako kniha. Bagetu uvnitř pokapeme olivovým olejem.

Šunku nakrájíme na tenké nudličky, ředkvičky a okurku najemno.

Do každé bagety připravíme na másle opečenou omeletu ze dvou vajec. Vejce rozšleháme metlou, ochutíme solí a pepřem. Na pánvi rozpustíme máslo, vlijeme vejce a upečeme omeletu. Posypeme ji strouhaným parmazánem, naplníme šunkou, ředkvičkami, okurkou a lístky mladého salátu a zabalíme jako palačinku.

Takto připravenou omeletu vložíme do bagety, zabalíme do svačinového papíru a máme připravený skvělý sendvič na výlet.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl