Mandlové lívance se smetanovým tvarohem a borůvkami


10 porcí
5 vajec
20 g vanilkového cukru
citronová kůra
špetka soli
2 hrnky madlové mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 hrnek mandlového mléka
olej na opečení250 g měkkého tučného tvarohu
250 g 33% šlehačky
30 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru200 g borůvek
50 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, citronovou kůrou a solí. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Mouku smícháme s kypřicím práškem a solí, zapracujeme žloutkovou směs a mandlové mléko. Na závěr jemným obracením opatrně vmícháme sníh z bílků.
Lívance pečeme na oleji z obou stran dozlatova.
Tvaroh smícháme s vyšlehanou šlehačkou, moučkovým a vanilkovým cukrem. Část borůvek utřeme s cukrem a přidáme celé borůvky. Na lívance naneseme lžíci tvarohové směsi a navršíme borůvky.
Ohodnoťte tento recept: