Vafle s uzeným kuřecím stehnem, kari majonézou a rukolou


5 porcí
asi 300 g hladké mouky
25 g kukuřičného škrobu
3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky soli
300 ml kefíru
75 g másla
4 vejce1 uzené kuřecí stehno
1 stroužek česneku
1 červená cibule
25 ml rostlinného oleje
sůl2 g kari prášku
75 ml majonézy
5 ml rostlinného oleje
sůl
100 g rukoly
25 g smažené cibule
Nejprve si připravíme těsto na vafle. Sušené ingredience prosypeme přes jemné síto.
V hrnci si rozpustíme máslo a poté necháme lehce vychladnout. Do suché směsi přidáme veškeré tekuté suroviny (kefír, přepuštěné máslo a vejce) a důkladně promícháme v hladké těsto.
Vaflovač zahřejeme na střední stupeň, pláty potřeme olejem, opatrně nalijeme těsto, zaklopíme, a pečeme asi 5 minut či podle kontrolky na vaflovači.
Mezitím si orestujeme na oleji na měsíčky nakrájenou cibuli, plátky česneku a natrhané uzené stehno, dochutíme solí.
Zahřátý olej zaprášíme kari, necháme zpěnit, odstavíme, necháme zchladnout a poté vmícháme do majonézy.
Na vafle servírujeme směs kuřecích stehen, cibule, česneku, doplníme rukolou. Navrch naneseme kari majonézu a můžeme posypat smaženou cibulí.
Ohodnoťte tento recept: