Focaccia s grilovanými paprikami a feta sýrem


Překvapením pro mnohé je pečení typického italského chleba na grilu. Efektní a výborné pohoštění.
4 porce
½ kg těsta na focacciu
8 pečených červených paprik
500 g sýru feta
4 lžíce balsamikového pesta
hrst čerstvé máty
mletý pepř
Papriky opečeme na grilu ze všech stran, až mají černou barvu, vložíme do sáčku a uzavřeme. Ponecháme tak nejméně 5 minut. Papriky se zapaří a poté z nich sloupneme černou vrstvu, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na nudličky.
Z těsta vytvarujeme čtyři kulaté placky (malé pizzy), potřeme balsamikovým pestem, rozdrobíme sýr, poklademe paprikami, nasekanou mátou, drceným pepřem.
Focacciu pečeme na alobalu (potřeme olejem) nebo silikonovém plátu při 180 °C asi 10 minut v zaklopeném grilu.
Základní rozpis na focacciu
1 kg hladké mouky
30 g droždí
30 g krupicového cukru
300 g mléka
300 g vody
150 g olivového oleje
20 g soli
bylinky
Ohodnoťte tento recept: