Kuře na paprice s tarhoňou, marinovanou cuketou a červenou cibulí


10 porcí
10 kuřecích stehen
2 středně velké cibule
100 ml rostlinného oleje
70 g hladké mouky
4 bobkové listy
4 kuličky nového koření
20 g mleté sladké papriky
400 g zakysané smetany
tarhoňa
500 g tarhoni
20 ml oleje
3 stroužky česneku
asi 1 l kuřecího vývaru
sůl
marinovaná cuketa s cibulí
200 g cukety
150 g červené cibule
50 ml jablečného octa
20 g cukru
na ozdobení
30 g pažitky
Kuřecí stehna očistíme, popřípadě vykostíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme do zlatavé barvy na oleji spolu s bobkovým listem a novým kořením. Přidáme mouku, mletou papriku a lehce orestujeme, nesmíme restovat příliš dlouho, aby se paprika nespálila a nezhořkla. Zalijeme vývarem, vložíme maso a vaříme doměkka, asi 20 minut.
Poté maso vyjmeme a dopečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C, kůže má být zlatavá a křupavá.
Omáčku zjemníme zakysanou smetanou, promícháme metličkou a dále nevaříme.
Tarhoňu lehce zarestujeme na oleji spolu s plátky česneku. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Necháme odstát a dochutíme solí.
Plátky cukety a červené cibule spaříme a ochutíme octovým nálevem.
Ohodnoťte tento recept: