Maso

Hovězí s fazolemi, zeleninovým salátem, avokádovým dipem a nachos

400 g hovězího zadního masa
1 cibule
4 stroužky česneku
40 ml olivového oleje
1 konzerva fazolí v tomatové omáčce
sůl
mletý pepř

salát

2 rajčata
½ okurky
1 červená cibule
50 g černých oliv
100 g římského salátu
olivový olej na zakápnutí

avokádový dip

1 vyzrálé avokádo
100 g zakysané smetany
1 citron
sůl

200 g nachos

Maso nameleme najemno, osolíme a opeříme. Cibuli nakrájím najemno a česnek rozmáčkneme a nasekáme. Rozpálíme pánev a orestujeme cibuli dozlatova, přidáme česnek, zarestujeme a vmícháme fazole v tomatě. Podusíme a vyrestujeme nadbytečnou tekutinu.

Rajčata zbavíme bubáka, okurku oloupeme a oboje nakrájíme na kostky. Olivy nakrájíme na půlky, cibuli nahrubo. Salát nakrájím na nudličky. Vše promícháme a zakápneme olejem.

Avokádo oloupeme a zbavíme pecky. Rozmačkáme a smícháme s citronovou šťávou, solí a zakysanou smetanou.

Doprostřed talíře poklademe masovou směs, na ni salát a kolem nachos. Do mističky vložíme dip.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl