Bramborové ragú s vepřovým masem


400 g vepřové kýty
100 g cibule
6 stroužků česneku
80 g sádla
1 lžička drceného kmínu
4 lžičky sladké mleté papriky
3 lžičky majoránky
1 konzerva sekaných rajčat
sůl
mletý pepř
400 g brambor
1 červená paprika
1 zelená paprika
hrst plocholisté petržele
asi 700 ml vody
Maso nameleme nahrubo a promícháme se solí, pepřem, kmínem a mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na klínky a česnek nasekáme na plátky. Papriky očistíme a nakrájíme na kostky asi 1 cm. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Rozpálíme 2/3 sádla a orestujeme cibuli do zlatova. Přidáme česnek a zarestujeme. Na základ vložíme maso a restujeme, poté vmícháme rajčata a podlijeme vodou. Dusíme pozvolna téměř doměkka, asi 15−20 minut. Přidáme brambory a dusíme dál.
Papriky orestujeme na zbytku sádla a vmíchám do ragú. Ochutíme majoránkou a solí. Na závěr ještě vmícháme sekanou petrželku.
Ohodnoťte tento recept: