Moučníky a cukroví

Kávová granita

4 porce

70 g cukru
125 ml vody
1 vanilkový lusk
350 ml espressa

kávová šlehačka

100 ml 33% smetany ke šlehání
20 g cukru
25 ml dvojitého espressa

na podávání

(nejlépe) sušenky amaretti

70 g cukru vsypeme do pánve, zalijeme125 ml vody, přidáme semínka vanilkového lusku, přivedeme k varu a zprudka vaříme po dobu 1 minuty. Poté přidáme espresso kávu a necháme vychladnout.

Směs vlijeme do mělké kovové misky a vložíme do mrazničky na 2−3 hodiny.

Každých 30 minut vidličkou promícháme, aby se zabránilo tvorbě velkých ledových krystalů. Před podáváním opět promícháme.

Smetanu vyšleháme s cukrem a espressem. Na dno sklenice vložíme lžíci granity a navršíme kávovou šlehačku. Podáváme s amaretti.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl