Různé

Chlebíček à la humr

10 porcí

50 g másla
½ lžičky sardelové pasty
200 g bílé veky
150 g filé
voda, sůl a divoké koření na uvaření filé
50 g sterilovaného celeru
100 g vařené mrkve
100 g majonézy
1 citron
sůl

na ozdobu

čerstvý kopr
citron

Máslo utřeme se sardelovou pastou a potřeme plátky veky.

Vodu v kastrolu osolíme, přidáme divoké koření a povaříme asi 10 minut, poté do rozvaru vložíme filé a vaříme doměkka. Vyjmeme a vychladíme.

Celer s mrkví najemno nastrouháme, vymícháme z treskou, majonézou, ochutíme citronovou kůrou a šťávou.

Ochucenou tresku navršíme na plátky chlebíčků a ozdobíme snítkou kopru a kouskem citronu.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl