Různé
Chlebíček à la humr


10 porcí
50 g másla
½ lžičky sardelové pasty
200 g bílé veky
150 g filé
voda, sůl a divoké koření na uvaření filé
50 g sterilovaného celeru
100 g vařené mrkve
100 g majonézy
1 citron
sůl
na ozdobu
čerstvý kopr
citron
Máslo utřeme se sardelovou pastou a potřeme plátky veky.
Vodu v kastrolu osolíme, přidáme divoké koření a povaříme asi 10 minut, poté do rozvaru vložíme filé a vaříme doměkka. Vyjmeme a vychladíme.
Celer s mrkví najemno nastrouháme, vymícháme z treskou, majonézou, ochutíme citronovou kůrou a šťávou.
Ochucenou tresku navršíme na plátky chlebíčků a ozdobíme snítkou kopru a kouskem citronu.
Ohodnoťte tento recept:
25 hlasů