Luštěniny a obiloviny

Ovesná kaše s bylinkovým máslem, vepřovou šunkou a fenyklem

10 porcí

300 g másla
70 g petržele
50 g pažitky
20 g česneku
200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
300 g ovesných vloček
50 g cibule
20 ml jablečného octa
400 g šunky od kosti
200 g fenyklu
30 ml olivového oleje
sůl
mletý pepř
citron

Petržel, pažitku a česnek rozmixujeme tyčovým mixérem v másle pokojové teploty.

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na olivovém oleji, zalijeme jablečným octem. Necháme tekutinu zredukovat a vychladíme.

Fenykl nakrájíme na tenké plátky a smícháme s petrželkou a pažitkou, ochutíme solí, olivovým olejem a citronovou šťávou.

V kuřecím vývaru uvaříme ovesné vločky doměkka, stačí 2 minuty, a poté smícháme s připravenou cibulí, bylinkovým máslem, dochutíme solí a mletým pepřem.

Kaši servírujeme s na proužky nakrájenou šunkou a fenyklovým salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl