Moučníky a cukroví

Anglický krém s jahodami

Množství použitých ingrediencí je určeno na více porcí (cca 8); my zpracujeme žloutky od použitých bílků z jehněčí pečínky.

15 žloutků
1 l plnotučného mléka
1 vanilkový lusk
10 lžic krystalového cukru
500 g jahod

Do nádoby vložíme žloutky, cukr, semínka z vanilkového lusku a rozmícháme. Mléko ohřejeme, vložíme do něj vanilkový lusk zbavený semínek (mléko nám ještě pěkně ovoní). Do žloutkové směsi přilijeme polovinu horkého mléka, promícháme a vše nalijeme zpět do hrnce s horkým mlékem.

Směs velmi pomalu zahříváme, mícháme, dokud nebude na vařečce zůstávat jemný „film“, který viditelně porušíme přejetím prstu. Směs nesmíme vařit, jinak bychom získali omeletu. V momentě, kdy na vařečce zůstává film, přelijeme do čisté mísy a necháme důkladně vychladit. Vychlazený krém servírujeme s čerstvými jahodami.

Anglický krém s jahodami

Anglický krém s jahodami

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl