Moučníky a cukroví

Anglické sušenky s mákem, pomerančem a bílou čokoládou

200 g másla (povolené při pokojové teplotě)
100 g krupicového cukru
100 g jemně mletého máku
200 g hladké mouky
1 g soli
1 pomeranč (kůra)

na obalení

150 g krupicového cukru
30 g nemletého máku

na dokončení

100 g bílé čokolády
pomerančová kůra

Do mísy navážíme všechny suroviny, ze kterých vypracujeme pevné a hladké těsto. Rozdělíme na dvě půlky a každou rozválíme do tvaru válečku o průměru asi 4 cm. Každý váleček poté obalíme dobře ve směsi krupicovém cukru a máku.

Krájíme ostrým nožem na plátky/kolečka o síle asi 1 cm a klademe na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na režim horkého vzduchu při 160°C asi 15−20 minut, sušenky zespodu mají být zlatavé.

Zchladlé sušenky zdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou (rozpustíme ve vodní lázni; voda musí být horká, nesmí se vařit) a sypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Ohodnoťte tento recept: 

164 hlasů

Další recepty Celý díl