Anglické sušenky s mákem, pomerančem a bílou čokoládou


200 g másla (povolené při pokojové teplotě)
100 g krupicového cukru
100 g jemně mletého máku
200 g hladké mouky
1 g soli
1 pomeranč (kůra)
na obalení
150 g krupicového cukru
30 g nemletého máku
na dokončení
100 g bílé čokolády
pomerančová kůra
Do mísy navážíme všechny suroviny, ze kterých vypracujeme pevné a hladké těsto. Rozdělíme na dvě půlky a každou rozválíme do tvaru válečku o průměru asi 4 cm. Každý váleček poté obalíme dobře ve směsi krupicovém cukru a máku.
Krájíme ostrým nožem na plátky/kolečka o síle asi 1 cm a klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na režim horkého vzduchu při 160°C asi 15−20 minut, sušenky zespodu mají být zlatavé.
Zchladlé sušenky zdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou (rozpustíme ve vodní lázni; voda musí být horká, nesmí se vařit) a sypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Ohodnoťte tento recept: