Jehněčí po italsku


Jednoduchý a výtečný pokrm, příprava na pár minut a výsledek královský!
jehněčí kýta
asi 100 ml bílého vína
olivový olej
7 stroužků česneku
balsamikový ocet
zelené olivy
1,5 kg brambor
mletý pepř
oregano
sůl
Maso nakrájíme do větší mísy a vložíme do zapékací mísy, polijeme vínem a olejem, se kterým nešetříme. Do pekáče a na maso vložíme rozmáčknutý česnek, zastříkneme balsamikovým octem, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, zelenými olivami a vše promícháme. Pečeme při 200 °C, 30−40 minut, maso průběžně otáčíme.
Syrové brambory nakrájíme na kostičky a vložíme je do další zapékací mísy, polijeme je olejem, opět nešetříme, posypeme solí, oreganem, promícháme, přidáme do trouby k masu a pečeme doměkka.
Ohodnoťte tento recept: