Moučníky a cukroví

Žemlovka z croissantů s jahodami, citronovým sněhem a omáčkou sabayone

2 velké croissanty

Croissanty nakrájíme na široká kolečka a nasucho opečeme z obou stran.

citronový sníh

2 bílky
125 g krupicového cukru
1 citron (šťáva a kůra)

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, během šlehání přidáme kůru a šťávu z citronu.

omáčka sabayone

4 žloutky
šťáva z ½ pomeranče
100 ml dezertního vína
podle chuti krupicový cukr (1 lžíce)

Nad párou (vodní lázní) vyšleháme žloutky s pomerančovou kůrou a šťávou, dezertním vínem a cukrem do konzistence hebké, nadýchané omáčky.

na podávání

200 g jahod
opražené mandlové lupínky

Na kousky croissantů navršíme sníh, ožehneme plamenem či v troubě na vrchní program gratinování zapečeme dozlatova. Podáváme s omáčkou, jahodami a sypeme mandlovými lupínky.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl