Moučníky a cukroví
Žemlovka z croissantů s jahodami, citronovým sněhem a omáčkou sabayone


2 velké croissanty
Croissanty nakrájíme na široká kolečka a nasucho opečeme z obou stran.
citronový sníh
2 bílky
125 g krupicového cukru
1 citron (šťáva a kůra)
Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, během šlehání přidáme kůru a šťávu z citronu.
omáčka sabayone
4 žloutky
šťáva z ½ pomeranče
100 ml dezertního vína
podle chuti krupicový cukr (1 lžíce)
Nad párou (vodní lázní) vyšleháme žloutky s pomerančovou kůrou a šťávou, dezertním vínem a cukrem do konzistence hebké, nadýchané omáčky.
na podávání
200 g jahod
opražené mandlové lupínky
Na kousky croissantů navršíme sníh, ožehneme plamenem či v troubě na vrchní program gratinování zapečeme dozlatova. Podáváme s omáčkou, jahodami a sypeme mandlovými lupínky.
Ohodnoťte tento recept:
3 hlasů