Ryby a mořské plody

Závitek ze pstruha dušeného na páře, s restovanou zeleninou a omáčkou z jablečného octa

Závitky ze pstruha

2 pstruzi
sůl
fenyklové semínko
1 mrkev
2 stvol řapíkatého celeru
4 snítky tymiánu
slunečnicový olej
300 g brokolice
300 g květáku
50 g másla a snítka tymiánu na opečení zeleniny

omáčka z jablečného octa

2 šalotky
100 ml jablečného octa
100 g másla
sůl
kaviár ze pstruha

hráškové pyré

250 ml smetany 33%
400 g mraženého hrášku
muškátový květ
sůl

Filety pstruha osolíme a posypeme fenyklovým semínkem.

Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na drobné hranolky.

Na každý filet položíme hranolky zeleniny, přidáme snítku tymiánu, zarolujeme a převážeme provázkem.

Do kastrolu nalijeme přiměřeně vody, máme-li, přidáme odřezky ryby, zbylou mrkev, řapíkatý celer a povaříme. Vložíme pařáček, na něj vyskládáme rolky, přidáme na růžičky připravený květák a brokolici, vše lehce zakápneme olejem, zakryjeme pokličkou a vaříme 10 až 15 minut.

Mezitím připravíme omáčku. Šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Do kastrolu vlijeme jablečný ocet, přidáme šalotku a svaříme, zredukujeme, odstavíme a vešleháme máslo, osolíme a na závěr vmícháme kaviár.

Dušený květák s brokolicí ještě opečeme na másle spolu se snítkou tymiánu.

Na talíř servírujeme závitek s omáčkou, kousky zeleniny a hráškové pyré.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl