Závitek ze pstruha dušeného na páře, s restovanou zeleninou a omáčkou z jablečného octa


Závitky ze pstruha
2 pstruzi
sůl
fenyklové semínko
1 mrkev
2 stvol řapíkatého celeru
4 snítky tymiánu
slunečnicový olej
300 g brokolice
300 g květáku
50 g másla a snítka tymiánu na opečení zeleniny
omáčka z jablečného octa
2 šalotky
100 ml jablečného octa
100 g másla
sůl
kaviár ze pstruha
hráškové pyré
250 ml smetany 33%
400 g mraženého hrášku
muškátový květ
sůl
Filety pstruha osolíme a posypeme fenyklovým semínkem.
Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na drobné hranolky.
Na každý filet položíme hranolky zeleniny, přidáme snítku tymiánu, zarolujeme a převážeme provázkem.
Do kastrolu nalijeme přiměřeně vody, máme-li, přidáme odřezky ryby, zbylou mrkev, řapíkatý celer a povaříme. Vložíme pařáček, na něj vyskládáme rolky, přidáme na růžičky připravený květák a brokolici, vše lehce zakápneme olejem, zakryjeme pokličkou a vaříme 10 až 15 minut.
Mezitím připravíme omáčku. Šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Do kastrolu vlijeme jablečný ocet, přidáme šalotku a svaříme, zredukujeme, odstavíme a vešleháme máslo, osolíme a na závěr vmícháme kaviár.
Dušený květák s brokolicí ještě opečeme na másle spolu se snítkou tymiánu.
Na talíř servírujeme závitek s omáčkou, kousky zeleniny a hráškové pyré.
Ohodnoťte tento recept: