Kuřecí závitek s kořenovou zeleninou, medovým dipem a pečenými brambůrkami


4 porce
4 kuřecí vykostěná stehna
100 g mrkve
100 g celeru
100 g kořenové petržele
sůl
mletý pepř
sladká mletá paprika
4 špetky rouskového pylu
snítka tymiánu
50 ml oleje
voda s vinným octem (v poměru 8:1)
1 chilli paprička
200 g zakysané smetany
50 g medu800 g vařených brambůrek (typ grenaille)
50 g másla
6 stroužků česneku
snítka rozmarýnu
sůl
mletý pepřMrkev, celer a petržel nakrájíme na hranolky.
Kuře osolíme, poprášíme paprikou a, máme-li, přidáme špetku rouskového pylu.
Na plátek masa poklademe zeleninu (od každého druhu kousek, zbytek ponecháme stranou a použijeme při dušení), přidáme snítku tymiánu a dobře zavineme a zavážeme provázkem.
V kastrolu na rozpáleném oleji opečeme závitky ze všech stran, podlijeme octovou vodou, přidáme zbytek zeleninových hranolků, zakryjeme pokličkou a dusíme 15−20 minut.
Měkké závitky vyjmeme, odstraníme provázek.
Do vydušené šťávy po mase přidáme rozkrojenou chilli papričku, zakysanou smetanu, prohřejeme, odstavíme, ochutíme medem.
V pánvi na másle zpěníme plátky česneku, až zavoní, přidáme brambory nakrájené na čtvrtky a nasekané lístečky rozmarýnu. Opečeme a podáváme k závitkům spolu s medovým dipem.
Ohodnoťte tento recept: