Různé

Topinka s cibulovým ragú na pivě a česnekovým sýrem

4 porce

4 krajíce chleba
1 červená cibule
1 jarní cibulka
50 g nakládaných cibulek
2 lžíce oleje
2 lžíce cukru
150 ml polotmavého ležáku
2 lžíce sušených brusinek
snítka petrželky a libečku
sůl
česnekový čerstvý sýr

Cibuli nakrájíme na klínky, jarní cibulku na kolečka, nakládané cibulky napůl.

V rozpálené pánvi s trochou oleje opečeme cibule, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, zalijeme pivem, vmícháme brusinky, osolíme a dusíme, až je červená cibule měkká, zredukujeme do marmeládové konzistence, osolíme, přidáme nasekané bylinky a dáme vychladit.

Krajíce chleba nasucho opečeme, potřeme chutney, poklademe plátky česnekového sýru a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl