Různé
Topinka s cibulovým ragú na pivě a česnekovým sýrem


4 porce
4 krajíce chleba
1 červená cibule
1 jarní cibulka
50 g nakládaných cibulek
2 lžíce oleje
2 lžíce cukru
150 ml polotmavého ležáku
2 lžíce sušených brusinek
snítka petrželky a libečku
sůl
česnekový čerstvý sýr
Cibuli nakrájíme na klínky, jarní cibulku na kolečka, nakládané cibulky napůl.
V rozpálené pánvi s trochou oleje opečeme cibule, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, zalijeme pivem, vmícháme brusinky, osolíme a dusíme, až je červená cibule měkká, zredukujeme do marmeládové konzistence, osolíme, přidáme nasekané bylinky a dáme vychladit.
Krajíce chleba nasucho opečeme, potřeme chutney, poklademe plátky česnekového sýru a podáváme.
Ohodnoťte tento recept:
9 hlasů