Ryby a mořské plody

Filet kapra na ragú z čočky beluga s koženovou zeleninou a restovanou červenou řepou

4 porce

600 g filetu kapra s kůží
80 g másla
lžička drceného kmínu
sůl

zeleninové ragú

80 g uzeného špeku
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
50 g cibule
4 stroužky česneku
200 g uvařené čočky beluga
80 ml bílého vína
snítka tymiánu a oregana
mletý pepř
sůl

červená řepa

200 g vařené červené řepy
30 g másla
lžička anýzu a fenyklu
sůl

Nejprve připravíme zeleninové ragú a červenou řepu.

Špek i zeleninu nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme.

V pánvi vypečeme nejprve špek, přidáme zeleninu, opečeme, vmícháme bylinky, podlijeme vínem, ochutíme pepřem a solí, chvilku povaříme.

Řepu nakrájíme a opečeme na másle s kořením, osolíme.

Když se příprava zeleniny chýlí ke konci, opečeme kapra.

Filet kapra nakrájíme na porce.

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kmín, necháme rozvonět, vložíme kapra kůží dolů, osolíme a opékáme, přeléváme máslem. Na závěr otočíme, osolíme a dopečeme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl