Filet kapra na ragú z čočky beluga s koženovou zeleninou a restovanou červenou řepou


4 porce
600 g filetu kapra s kůží
80 g másla
lžička drceného kmínu
sůl
zeleninové ragú
80 g uzeného špeku
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
50 g cibule
4 stroužky česneku
200 g uvařené čočky beluga
80 ml bílého vína
snítka tymiánu a oregana
mletý pepř
sůl
červená řepa
200 g vařené červené řepy
30 g másla
lžička anýzu a fenyklu
sůl
Nejprve připravíme zeleninové ragú a červenou řepu.
Špek i zeleninu nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme.
V pánvi vypečeme nejprve špek, přidáme zeleninu, opečeme, vmícháme bylinky, podlijeme vínem, ochutíme pepřem a solí, chvilku povaříme.
Řepu nakrájíme a opečeme na másle s kořením, osolíme.
Když se příprava zeleniny chýlí ke konci, opečeme kapra.
Filet kapra nakrájíme na porce.
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kmín, necháme rozvonět, vložíme kapra kůží dolů, osolíme a opékáme, přeléváme máslem. Na závěr otočíme, osolíme a dopečeme.
Ohodnoťte tento recept: