Pečená krkovice s kaparovou omáčkou a chřestovým salátem


Pořádná porce masa potěší nejen Josífky. Krkovička je šťavnatá a křehká. Pikantní studená omáčka k ní perfektně sedne. Nezapomínáme ani na zeleninku, tentokrát v netradiční kombinaci se na nás z talíře bude usmívat chřest, ředkvička a jarní cibulka.
6 porcí
Špikování masa
1 kg vepřové krkovice bez kosti
20 g sardelek
mletý pepř
sůl
80 g sádla
masový vývar na podlití
Krkovici prošpikujeme sardelkami, opepříme, osolíme a prudce opečeme na sádle ze všech stran. Vložíme do pekáče, trochu podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi hodinu.
Omáčka
200 g majonézy
asi 2 lžíce bílého vína
20 g kapary
3 lahůdkové cibulky (jen bílá část)
mletý bílý pepř
sůl
Majonézu smícháme s vínem, nasekanými kapary a najemno nakrájenou cibulkou, ochutíme pepřem a solí a necháme v chladu odležet.
Salát
400 g nakládaného chřestu
200 g ředkviček
3 lahůdkové cibulky (jen zelná část)
4 lžíce olivového oleje
sůl
mletý bílý pepř
střik červeného vinného octa
Chřest, ředkvičky a cibulky nakrájíme, ochutíme olejem, solí, pepřem a vinným octem.
Servírujeme porci masa s omáčkou, doplníme salátem.
Ohodnoťte tento recept: