Moučníky a cukroví

Čokoládová pěna s jablkovou raviolkou, tvarohem a karamelem

Pokud vám po předešlých dvou pochoutkách stále něco chybí, je to právě lehký jarní dezert, který vytvoří pomyslnou tečku za dnešním menu.

4 porce

100 g 62 % čokolády
100 ml smetany
20 g moučkového cukru
160 g měkkého tvarohu
1 citrón
50 g moučkového cukru
1 velké jablko
karamel (cukr, voda)

Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní.

Šlehačku vyšleháme do polo tuhé konzistence. Do šlehačky velmi rychle vmícháme rozehřátou čokoládu, při míchání osladíme. Pokud hned nepodáváme, uložíme do lednice.

Tvaroh vymícháme s citronovou šťávou a cukrem.

Z tenoučkých plátků jablek vykrajujeme formičkou kolečka o dvou velikostech – průměr 5 a 6,5 cm. Každá raviola se skládá z jednoho menšího a jednoho většího kolečka. Kolečka z jablek pokapeme citronovou šťávou a poté marinujeme v karamelu (rozpustíme cukr, když karamelizuje, zastříkneme vodou a rozvaříme).

Při podávání vložíme na menší jablečné kolečko tvaroh, větším kolečkem zakryjeme a opatrně přitiskneme. Ravioly servírujeme se lžící tvarohu, přelijeme karamelem, doplníme čokoládovou pěnou a zbylými okraji jablíčka dozdobíme.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl