Maso
Podzimní brambory s kořenovou zeleninou a sušeným masem


4 porce
4 větší brambory vařené ve slupce
150 g mrkve
150 g kořenové petržele
150 g celeru
2 šalotky
přepuštěné máslo
mletý pepř
sůl
plocholistá petrželka
chipsy sušeného masa (např. prase na citronech)
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a z obou stran opečeme na přepuštěném másle dozlatova, opepříme a osolíme.
Kořenovou zeleninu i šalotku nakrájíme na malé kostičky, opečeme na přepuštěném másle, ochutíme solí, mletým pepřem a nasekanou petrželkou.
Na talíř servírujeme plátek brambory, navršíme zeleninovou směs, zakryjeme bramborovým plátkem a doplníme chipsy ze sušeného masa.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů