Saláty

Zeleninový salát se sardinkou a cibulí

4–6 porcí

1 mrkev
1 kořenová petržel
2 hrsti fazolových lusků
2 hrsti hrášku

125–250 g sardinek v oleji

cibulový salát

1 cibule
vinný ocet
sůl
mletý pepř
citron
plocholistá petržel

Nejprve připravíme cibulový salát, který je dobré nechat v ledničce odležet.

Cibuli nakrájíme na jemné proužky, ochutíme octem, sekanou petrželkou, solí, mletým pepřem, citronovou šťávou, přidáme i olej ze sardinek. Promícháme a necháme odležet v chladu.

Mrkev a petržel nastrouháme (škrabkou na brambory) na tenoučké delší plátky, fazolky rozkrojíme podélně i napříč.

Do mističek vkládáme načechranou zeleninu, přidáme hrášek, kousek sardinky a navršíme cibulový salát.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl