Saláty
Zeleninový salát se sardinkou a cibulí


4–6 porcí
1 mrkev
1 kořenová petržel
2 hrsti fazolových lusků
2 hrsti hrášku125–250 g sardinek v oleji
cibulový salát
1 cibule
vinný ocet
sůl
mletý pepř
citron
plocholistá petržel
Nejprve připravíme cibulový salát, který je dobré nechat v ledničce odležet.
Cibuli nakrájíme na jemné proužky, ochutíme octem, sekanou petrželkou, solí, mletým pepřem, citronovou šťávou, přidáme i olej ze sardinek. Promícháme a necháme odležet v chladu.
Mrkev a petržel nastrouháme (škrabkou na brambory) na tenoučké delší plátky, fazolky rozkrojíme podélně i napříč.
Do mističek vkládáme načechranou zeleninu, přidáme hrášek, kousek sardinky a navršíme cibulový salát.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů