Maso
Stařený steak s celerovou omáčkou


stařené maso z jalovice
(nízký roštěnec, loupaná plec)
olej
čerstvě mletý pepř (podle chuti černý, růžový či tří barev)
sůl
máslo¼ menšího celeru
2 stonky řapíkatého celeru
majonéza
citronová šťáva
vlašské ořechy
sůl
řeřicha
Maso potřeme olejem a opepříme. Necháme odležet v pokojové teplotě.
Připravíme si celerovou omáčku – oloupané celery nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s majonézou, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, řeřichou, ochutíme citronovou šťávou a solí.
Maso vložíme na rozpálenou pánev s trochou oleje, opečeme z obou stran do požadované propečenosti, přelijeme rozpuštěným máslem, osolíme a krájíme na plátky. Podáváme s celerovou omáčkou.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů