Ryby a mořské plody

Kapr na paprice

O tomto receptu musíme prozradit, že je z kuchařky Viléma Vrabce a jak je jednoduchý, tak je dobrý. Ne, musíme se opravit, je výborný!

4–6 porcí

50 g másla
1 malá cibule
hrst zelené petrželky
menší lžíce mleté sladké papriky
1 kg kapřího masa
rybí vývar nebo voda
30 g hladké mouky
100 ml 12% smetany
sůl

Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, petrželku, zaprášíme paprikou, rychle osmahneme a vložíme porce osoleného kapra, opečeme je z obou stran (nejprve kůží dolů), a vyjmeme.

Výpek zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a provaříme, na závěr zjemníme smetanou. Kapra vložíme zpět a prohřejeme. Podáváme se šťouchanými brambory.

(Pozn.: Nechceme-li používat smetanu, vložíme jen plátek másla až poté, co kapra prohřejeme.)

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl