Kapr na paprice


O tomto receptu musíme prozradit, že je z kuchařky Viléma Vrabce a jak je jednoduchý, tak je dobrý. Ne, musíme se opravit, je výborný!
4–6 porcí
50 g másla
1 malá cibule
hrst zelené petrželky
menší lžíce mleté sladké papriky
1 kg kapřího masa
rybí vývar nebo voda
30 g hladké mouky
100 ml 12% smetany
sůl
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, petrželku, zaprášíme paprikou, rychle osmahneme a vložíme porce osoleného kapra, opečeme je z obou stran (nejprve kůží dolů), a vyjmeme.
Výpek zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a provaříme, na závěr zjemníme smetanou. Kapra vložíme zpět a prohřejeme. Podáváme se šťouchanými brambory.
(Pozn.: Nechceme-li používat smetanu, vložíme jen plátek másla až poté, co kapra prohřejeme.)
Ohodnoťte tento recept: