Nepečená kokosová sladkost


Pro mlsné jazýčky a všechny, kteří mají rádi sladké ve zdravějším provedení, je tato ořechovo-rozinková směs jako dělaná. Je tak dobrá, že je téměř návyková. Nabízíme dvě formy podávání – jako vložku do jogurtu nebo jako čokoládovou pralinku.
2 hrnečky strouhaného kokosu
1 hrnek mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
1 hrnek nasekaných rozinek
med nebo agávový sirup
2‒4 lžíce kokosového oleje zastudena lisovanéhona podávání
bílý jogurt nebo
200 g čokolády na vaření
Všechny ingredience smícháme, osladíme medem nebo sirupem podle své chuti.
Máme možnost různého využití této skvělé směsi. Buď si ji nasypeme do bílého jogurtu, anebo ji smícháme s čokoládou (cca 52 % kakaa), kterou si nad vodní lázní rozhřejeme. Ještě z teplé hmoty pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky, které klademe na pečicí papír a v lednici je necháme ztuhnout. Obojí je skutečná lahůdka.
Ohodnoťte tento recept: