Jelení hřbet à la Stroganoff
4–6 porcí
800 g jeleního hřbetu
mletý pepř
snítka rozmarýnu
sůl
50 g másla
olej
příloha
1 velká cibule
8 žampionů
150 g šunky
4 ks kyselých okurek
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce dvojitého (doppio) rajského protlaku
100 ml červeného vína
200 g zakysané smetany
Maso očistíme, opepříme, vpracujeme nasekaný rozmarýn a olej.
Na rozpálené pánvi maso opečeme z obou stran, zatáhneme, příkon zmírníme, vložíme máslo a pozvolna dopékáme, obracíme a přeléváme máslem. Na závěr osolíme a odstavíme, maso vyjmeme a uchováme teplé.
V pánvi ve výpeku po mase opečeme nakrájenou cibuli, žampiony, odhrneme stranou, následně opečeme na nudličky nakrájenou šunku a okurky, zarestujeme hořčici a rajský protlak, vše promícháme a zalijeme červeným vínem, krátce vydusíme a vmícháme zakysanou smetanu.
Maso nakrájíme na steaky a podáváme s přílohou.
Ohodnoťte tento recept: