Maso

Jelení hřbet à la Stroganoff

4–6 porcí

800 g jeleního hřbetu
mletý pepř
snítka rozmarýnu
sůl
50 g másla
olej

příloha

1 velká cibule
8 žampionů
150 g šunky
4 ks kyselých okurek
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce dvojitého (doppio) rajského protlaku
100 ml červeného vína
200 g zakysané smetany

Maso očistíme, opepříme, vpracujeme nasekaný rozmarýn a olej.

Na rozpálené pánvi maso opečeme z obou stran, zatáhneme, příkon zmírníme, vložíme máslo a pozvolna dopékáme, obracíme a přeléváme máslem. Na závěr osolíme a odstavíme, maso vyjmeme a uchováme teplé.

V pánvi ve výpeku po mase opečeme nakrájenou cibuli, žampiony, odhrneme stranou, následně opečeme na nudličky nakrájenou šunku a okurky, zarestujeme hořčici a rajský protlak, vše promícháme a zalijeme červeným vínem, krátce vydusíme a vmícháme zakysanou smetanu.

Maso nakrájíme na steaky a podáváme s přílohou.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl