Maso

Srnčí ragú

4–6 porcí

600 g srnčí kýty
1 velká mrkev
1 větší petržel
¼ malého celeru
1 červená cibule
100 g uzeného špeku
4 stroužky česneku
6 kuliček jalovce
snítka tymiánu
mletý pepř
sůl
200 ml 33 % smetany
50 g másla
400 g brambor typu grenaille vařených ve slupce

Srnčí kýtu nakrájíme na menší kostky, asi 1,5 x 1,5 cm.

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm velké, cibuli a špek nakrájíme nadrobno.

Nejprve v pánvi vypečeme špek, vložíme kořenovou zeleninu, opečeme, přidáme cibuli, nasekaný česnek, opět zarestujeme, přidáme maso, drcený jalovec, tymián, opečeme, opepříme, osolíme, podlijeme červeným vínem a dusíme doměkka.

Na závěr zjemníme smetanou, odstavíme, vložíme máslo a nakrájené brambůrky.

Ohodnoťte tento recept: 

86 hlasů

Další recepty Celý díl