Hedvábný tvarohový koláček s bílou čokoládou a jahodami


rozpis do formy o průměru 16 cm
120 g bílé čokolády
3 vejce
120 g tvarohu
trošku oleje na vymazání formy
moučkový cukr na posypání
na ozdobu
jahody
meduňka
Připravíme si formu či misku na pečení o průměru asi 16 cm a větší pekáč a pečicí papír.
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Oddělíme bílky od žloutků.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme měkký tvaroh, poté žloutky a na závěr opatrně sníh z bílků.
Pečicím papírem, který jsme omastili, precizně vyložíme misku, a směs do ní vlijeme. Poté vložíme do pekáče s vodou. Pečeme 15−17 minut na 170 °C (propečení poznáme pomocí špejle – když se na ni těsto nelepí, je pečeno), troubu vypneme a koláček necháme v troubě „dojít“ dalších 15 minut.
Necháme zcela vychladnout, koláček opatrně vyjmeme z nádoby a můžeme ještě posypat moučkovým cukrem a ozdobit ovocem.
Ohodnoťte tento recept: