Saláty
Filipův bramborový salát


4 porce
600 g salátových brambor (varný typ A) uvařených ve slupce
2 šalotky
4 kyselé okurky
hovězí vývar
lák z okurek
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce dijonské hořčice
moučkový cukr
sůl
mletý pepř
pažitka
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme na půlkolečka nakrájenou šalotkou a okurky, zalijeme hovězím vývarem, nejprve méně než více (asi 200 ml), postupně podle potřeby přilijeme, dále slunečnicový olej, hořčici, ochutíme cukrem, solí, pepřem a lákem z okurek. Necháme 24−48 hodin odležet v lednici. Poté případně dochutíme. Při podávání sypeme najemno nakrájenou pažitkou.
Ohodnoťte tento recept:
10 hlasů