Maso

Garni arach

Pod tímto názvem se skrývá lilek plněný mletým masem a zapečený s drcenými rajčaty. Maso je okořeněné zcela stejně jako náplň na blinčeky.

2–4 porce

250 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
1 cibule, sušená bazalka, sladká mletá paprika
mletý pepř
2 lilky
sůl
slunečnicový olej
380 g drcených loupaných rajčat

Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, orestujeme, ochutíme sušenou bazalkou, mletou paprikou a pepřem, solí, podlijeme vodou a necháme chvilku podusit.

Lilky rozkrojíme podélně napůl, vyřízneme vnitřní dužinu se semínky. Lilek osolíme ze všech stran a smažíme ve větší vrstvě oleje, nejprve stranou vnitřní, pak vnější. Smažené lilky necháme odsát na ubrousku a vložíme do zapékací nádoby. Na lilky navršíme masovou směs, navršíme drcená rajčata, přelijeme i šťávou z rajčat, osolíme, v rozpálené troubě na 200 °C necháme 5 minut zapéct.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl